1kg králičího masa, 1kg vepřového plecka, 20g rychlosoli (na 1kg masa)
Postup:
Králičí maso i vepřové maso očistěte a obojí pomelte na jemno. Obojí smíchejte dohromady, řádně propracujte a společně nechejte v chladu uležet minimálně jeden den s tím, že předem přidejte do masa ještě sůl (20g soli na 1kg masa). Po uplynulé době, kdy maso odpočívalo v chladničce směs natlačte do tlačenkových fólií a dejte na dvě hodiny vařit při 80°C.
Následně nechejte při pokojové teplotě vychladit a uchovávejte v chladu – až poté, co je hotová šunka chladná.
Máte-li chuť a nechcete šunky doma dělat bez směsi koření, můžete vyzkoušet přidat pepř, bobkový list nebo bylinkovou směs koření. Maso společně s kořením dostane mnohdy daleko lepší a intenzivnější chuť.
Komentáře