Recepty na přípravu domácí šunky

Králičí šunka recept

Ingredience:

1kg králičího masa, 1kg vepřového plecka, 20g rychlosoli (na 1kg masa)

Postup:

Králičí maso i vepřové maso očistěte a obojí pomelte na jemno. Obojí smíchejte dohromady, řádně propracujte a společně nechejte v chladu uležet minimálně jeden den s tím, že předem přidejte do masa ještě sůl (20g soli na 1kg masa). Po uplynulé době, kdy maso odpočívalo v chladničce směs natlačte do tlačenkových fólií a dejte na dvě hodiny vařit při 80°C.

Následně nechejte při pokojové teplotě vychladit a uchovávejte v chladu – až poté, co je hotová šunka chladná.

Máte-li chuť a nechcete šunky doma dělat bez směsi koření, můžete vyzkoušet přidat pepř, bobkový list nebo bylinkovou směs koření. Maso společně s kořením dostane mnohdy daleko lepší a intenzivnější chuť.

Komentáře jsou uzavřeny.