Recepty na přípravu domácí šunky

Šunka v aspiku recept

Ingredience:

50g sterilované kukuřice, 50g sterilované mrkve, 50g sterilovaného hrášku, 200g šunky, 1/2 kostky masoxu, 3 kuličky černého pepře, 1 vařené vejce, 50 práškové želatiny, 1/2 citronu, 3 kuličky nového koření, 50g sterilové okurky, 50g sterilované kapie, 1l vody, 1 bobkový list 

Postup: 

Prvním krokem je příprava zeleniny a vaření vejce, které musí být připraveno akorát, natvrdo. Zeleninu proto slijte, vejce oloupejte a nakrájejte na plátky.

Dejte bokem vařit litr vody, do kterého přidejte masox, nové koření, pepř, bobkový list, sůl a nakonec i citronovou šťávu. Vše dejte společně vyvařit, želatinu smíchejte v trošce vody a přidejte do směsi s kořením – dejte si pozor, protože směs se nesmí přivést k varu. Želatina ve vodě začne postupně houstnout, ale stále si dávejte pozor, abyste ji udržovali horkou, nikoli však ve varu. Teď si připravte formičky, které v prvé řadě propláchněte studenou vodou a na jejich dno ihned vlijte tenčí vrstvu aspiku. Aspik nechejte zatuhnout – několik málo minut, a následně začněte vkládat připravené ingredience v tomto pořadí – plátky šunky, plátek vejce, hrášek, kukuřici, kapii a mrkev. Nakonec už stačí vše zalít opět aspikem a nechat řádně zatuhnout v chladu.

Komentáře jsou uzavřeny.