Recepty na přípravu domácí šunky

Schwarzwaldská šunka

Schwarzwaldská šunka mnohým připomíná parmskou šunku, která je ale chuťově daleko lepší a uznávanější – bývá označována jako královna mezi sušenými šunkami.

Kvalita masa pro výrobu schwarzwaldské šunky musí být naprosto prvotřídní a právě na kvalitu je při výrobě brán největší důraz.

Schwarzwaldské šunce dodává lahodnou chuť nejen kvalitní maso, ale především pak směs koření, která je pochopitelně velmi utajována, ale podle odborníků je maso nakládáno do následujícího koření.

Koření, do kterého se nakládá maso pro Schwarzwaldskou šunku: 

  • jalovec 
  • česnek 
  • koriandr 
  • pepř, sůl 
  • bylinková směs 

Právě směs bylinek je přísně utajována a říká se, že maso se ve směsi bylinek nachází a je naloženo po dobu několika týdnů. Poté přichází na řadu uzení masa, které bylo několik týdnů naloženo. A často se také říká, že ta vynikající chuť plyne hlavně z procesu uzení, které rozhodně není jen tak ledajaké. Maso se udí na jedlovém dřevě, které je speciálně upraveno do směsi jemných hoblin. Údajně také teplota během uzení v žádném případě nepřesahuje teplotu 25°C.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Sušené šunky a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.