Recepty na přípravu domácí šunky

Domácí vepřová šunka recept

Ingredience: 

1,2kg vepřové kýty, 100ml vody, 1 lžíce cukru nebo medu, 20g rychlosoli 

Postup: 

Maso v prvé řadě očistěte, omyjte a následně nakrájejte na kostky velké asi 1,5 cm. Pokud chcete, můžete jednu polovinu masa rozmixovat, druhou nakrájet na kostičky a poté je spojit dohromady – docílíte tak lepšího spojení masa v šunku.

Maso vložte do větší nádoby, přidejte veškeré ingredience a řádně promíchejte. Následně buď dejte do robota, který nastavíte na proces hnětení nebo začněte maso hníst rukama – pokud vsadíte na druhou variantu, v každém případě si kvůli soli vezměte na ruce rukavice. Jakmile dokončíte hnětení, promíchejte a maso nechejte v chladničce odležet alespoň jeden den. Maso by mělo být uzavřeno nejlépe v sáčku, aby se k němu dostávalo co možná nejmenší množství vzduchu.

Po uplynulé době odležení masa je na čase, abyste si nastavili šunkovar na teplotu mezi 70-80 stupni. Šunku je vhodné vařit minimálně 90 minut, poté ji nechejte vychladit v pokojové teplotě. Následně udržujte šunku v chladničce.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Vepřová šunka a označen , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.