Recepty na přípravu domácí šunky

Pražská šunka recept

Ingredience: 

1kg vepřové plece, 2dkg řeznické soli, 1 lžíce mléka, 1 lžíce cukru, sůl

Postup: 

Maso nakrájejte na větší kostky, asi 5 cm velké. Maso dejte do větší misky, přidejte lžíci mléka, řeznickou sůl a kuchyňskou sůl, lžíci cukru – pokud nemáte k dispozici cukr nebo jej k masu neradit přidáváte, použijte místo něj lžíci medu, který ve spojení se šunkou chutná skvěle. Vše teď společně promíchejte a dejte do robota.

Robota zapněte na proces hnětení a následně dejte do chladničky odpočinout na minimálně 3 dny. Pražská šunka je náročnější časově, protože maso, aby bylo chuťově vynikající, musí opravdu velmi dlouho odpočívat.

Pražskou šunku je pak nutné vařit minimálně 90 minut – není nutné používat šunkovar, lze ji totiž připravit i v obyčejném pomalém hrnci. Jakmile bude šunka hotová, nechejte ji vychladnout při pokojové teplotě a pak už skladujte v chladu.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Domácí šunka recept a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.